Про Надзвичайного і Повноважного Посла України та його Щоденник

Гуменюк Б. І. Із щоденника посла України. Київ-Нікосія-Київ

Автор(и)

  • Юрій Макар Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

DOI:

https://doi.org/10.31861/mhpi2021.43.294-295

Ключові слова:

посол, Борис Гуменюк, спогади, щоденник, Нікосія

Анотація

З тексту спогадів можна докладно познайомитися з повною історією українсько-кіпрських відносин. Знаючи вдачу Бориса Івановича, ще до отримання від нього книги і ознайомлення з нею, був упевнений, що роки, проведені ним на Кіпрі, сприяли зміцненню стосунків України з цією прихильною до нас країною. Прочитавши книгу, переконався, що саме так і сталося. У розділі Фактор впливу Надзвичайний і Повноважний Посол розкрив мотивацію своєї нелегкої праці, сповненої турботи про стратегічні інтереси нашої Батьківщини, які прагне знівелювати північно-східний сусід. Читач знайде у книзі спогади про нескінченну низку зустрічей з кіпріотами – від президента держави до її рядових громадян. Не менш цікаво представлені поїздки островом для забезпечення нагальних потреб України у різних сферах – політичній, економічній, культурній тощо. Поза будь-яким сумнівом, актуальною ілюстрацією здійснюваної Борисом Івановичем роботи в Республіці Кіпр у якості офіційного представника України служать численні світлини, додані ним до тексту.

Біографія автора

Юрій Макар, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин

Посилання

Humeniuk B.I. (2021) From the diary of the Ambassador of Ukraine. Kyiv-Nicosia-Kyiv. Kyiv: State Enterprise "GDIP", 208 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-15

Як цитувати

Макар, Ю. (2021). Про Надзвичайного і Повноважного Посла України та його Щоденник: Гуменюк Б. І. Із щоденника посла України. Київ-Нікосія-Київ. Історико-політичні проблеми сучасного світу, (43), 294–295. https://doi.org/10.31861/mhpi2021.43.294-295

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають