Глобалізація як провідний вектор розвитку світу - Новоскольцева, Людмила (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
У статті увага приділяється глобальним субʼєктам світового співтовариства, розглядаються геополітичні детермінанти, що є головними для розвитку нового напряму функціонування світового співтовариства, а також геополітичні центри сучасного світу, геополітичні операції, їх роль і перспективи світових етнокультурних цивілізацій.