Пріоритетні завдання законодавчої та виконавчої гілок влади в Україні щодо європейської інтеграції - Репецька , Анастасія (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
У статті розглянуто пріоритетні завдання та напрями співпраці законодавчої та виконавчої гілок державної влади в Україні щодо європейської інтеграції. Авторка здійснила аналіз діяльності всіх органів законодавчої та виконавчої влади, у забезпеченні європейської інтеграції України. Доведено, що в державі з 2004 р. ведеться системна та комплексна робота цих органів у євроінтеграційному напрямі, що дає підстави сподіватись на успішне і швидке вирішення субʼєктами, відповідальними за забезпечення завдань, необхідних для набуття Україною членства в європейській спільноті.