Політична та військова діяльність окремих держав у боротьбі за приналежність Буковини після Першої світової війни: Działania polityczne i militarne wybranych państw w walce o przynależność Bukowiny po I wojnie światowej - Вавринюк, Анджей (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
Тематика прикордоння, особливо в післявоєнні роки, є однією з ключових проблем, з якими стикаються політичні еліти. Додатковими труднощами для вирішення можливих питань, є національні меншини, які проживають по обидві сторони кордону. Проблемою великого політичного значення після Першої світової війни була державна приналежність Східної Галичини та Буковини – територій, що історично належали Польщі та Румунії. У цій статті було зроблено спробу обговорити ці питання.