Проєвропейський обранець на президентських виборах в Австрії (2016) - Семенко , Віталій (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
В статті досліджуються чергові президентські вибори в Австрійській Республіці, які відбулися 4 грудня 2016 р., та завершилися перемогою відомого лідера Партії Зелених Олександра Ван дер Беллена, який займає чітку проєвропейську позицію та дотримується ліберальної позиції стосовно міграції та права біженців. Детально проаналізовано основні результати, висновки видатних політологів, експертів, які займалися дослідженням президентських виборів у Австрії. Детально проаналізовано основні повноваження, функції федерального президента. Виявлено специфічні особливості риси президентських виборів 2016 р., які відбувалися на тлі глобальних світових потрясінь, проєвропейських, проросійських та євроскептичних настроїв австрійського населення.