Університет у глобальному освітньому просторі: міжнародна співпраця на шляху до сталого розвитку - Карпо, Василь (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2025)
У статті проаналізовано сучасний стан, напрями та інструменти міжнародної діяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Особливу увагу приділено участі в програмах Erasmus+, Horizon Europe, Jean Monnet, проєктам мобільності, подвійного дипломування, співпраці з європейськими університетськими альянсами та культурно-освітнім інституціям. У фокусі – роль університету в цілому, та факультету історії, політології та міжнародних відносин зокрема, як стійкого освітнього осередку в умовах війни. Визначено стратегічні досягнення, інноваційні підходи та проблемні аспекти міжнародної інтеграції українського ЗВО в період глобальних викликів.