Вплив нових технологій на сферу медіа у Республіці Польща: адаптація європейського досвіду

Автор(и)

  • Mykola Prokhorov Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

DOI:

https://doi.org/10.31861/mhpi2016.33-34.161-169

Анотація

У статті досліджуються важливі аспекти впливу нових технологій на медіа-сферу у Республіці Польща у контексті адаптації сучасного європейського досвіду. Підкреслені європейські впливи у Польщі в сфері реалізації медійних проектів і в громадській сфері, і у царині бізнесу, і у межах місцевого самоврядування та e-government. Також відзначено той факт, що для сучасної медійної сфери Республіки Польща, залишається лише один шлях – це наслідувати європейську модель відкритості й транспарентності ЗМК, їх налаштування на відтворення дієвих і незалежних від влади громадянських позицій.

Підкреслено також, що на початку ХХІ ст. Інтернет став важливим джерелом повсякденного інформування громадян і досить часто заміняє традиційні новинні ЗМІ – радіо і ТБ. Автором зроблено акцент на просуванні сучасних медіа-проектів з метою підтримання ефективності управління та належної громадянської активності.

Ключові слова: Нові медіа, громадянське суспільство, інформаційне суспільство, електронне врядування, Польща

Біографія автора

Mykola Prokhorov, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Здобувач кафедри міжнародної інформації

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-08-25

Як цитувати

Prokhorov, M. (2017). Вплив нових технологій на сферу медіа у Республіці Польща: адаптація європейського досвіду. Історико-політичні проблеми сучасного світу, (33-34), 161–169. https://doi.org/10.31861/mhpi2016.33-34.161-169