Вагомий внесок канадців українського походження у розбудову країни Кленового листка (до 125-річчя українських поселень у Канаді)

Автор(и)

  • Valentyna Bohatyrets Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

DOI:

https://doi.org/10.31861/mhpi2016.33-34.33-39

Анотація

Варто зазначити, що 2016 рік став ще однією важливою віхою у визнанні величезного впливу на всі сфери життя Канади української спільноти, якій вдалося зберегти і розвинути власні цінності, культуру, мову і традиції. У даній науковій розвідці авторка висвітлює цілу низку досліджень як вчених так і представників громадськості, зосередивши увагу на величезний внесок українців (таких всесвітньо відомих як Пол Юзик, Орест Субтельний, Рамон Гнатишен, Джон Сопінка, Христя Фріланд, Сільвія Федорук, Едвард Стельмах, Мирослава Косташ, Василь Курилика, Ярослав Балан та щойно відкритих світовій спільноті Роберта Бондар, Анна Мораш, Петро Неборський, Олег Лесюк) у розвиток канадського багатокультурного суспільства. Українська громада протягом 125 років проживання на американському континенті постійно демонструвала світові свої прагнення зберігати й розвивати національні традиції; у діаспорі нагромаджено значний духовно-культурний потенціал, створено чималі наукові, літературні, художні цінності. Відповідно до сьогоднішніх реалій, духовна спадщина Канади включає надбання національної культури української діаспори, яка зуміла зберегти і примножити свій позитивний імідж як у країні Кленового листка так і за її межами.

Ключові слова: 125-річчя, Канада, українська діаспора, вагомий внесок, багатокультурне суспільство

Біографія автора

Valentyna Bohatyrets, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Кандидат політичних наук, доцент кафедри іноземних мов та перекладу

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-08-25

Як цитувати

Bohatyrets, V. (2017). Вагомий внесок канадців українського походження у розбудову країни Кленового листка (до 125-річчя українських поселень у Канаді). Історико-політичні проблеми сучасного світу, (33-34), 33–39. https://doi.org/10.31861/mhpi2016.33-34.33-39

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають